Napi étel, KECSKESAJTOS-FOKHAGYMÁS NYÁRS



HOZZÁVALÓK

2 fej fokhagyma
2 dl tej
15 dkg aszalt szilva
10 dkg kecskesajt
5 dkg szeletelt bacon
2 szelet kenyér
3 evőkanál olíva olaj (+ a sütéshez)
2 ág kakukkfű

Fotó: Tucsek Tünde



***


ELKÉSZÍTÉS:
1.
A fokhagymát szedjük gerezdekre, tisztítsuk meg, és tegyük lábosba. Öntsük fel a tejjel, főzzük elő 10-15 perc alatt, majd csepegtessük le. Ha kihűlt, tekerjük a gerezdeket a kisebb darabokra vágott baconbe.

2.
Közben töltsük meg az aszalt szilvákat a kecskesajttal. Keverjük az olívaolajba a kakukkfű leveleit, és locsoljuk a fűszeres olajat a kisebb darabokra vágott kenyérre. Húzzuk a kenyérdarabokat a szilvákkal és a fokhagymával felváltva nyársakra. Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a nyársak minden oldalát pár perc alatt.

Nincsenek megjegyzések: