Napi recept ajánlat - GOMBÁS SERTÉSSZELET

Hogy több időd legyen az üzletünkben, itt egy gyors recept!




HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):

A boltból:
4 szelet sertéstarja
500 g gomba
300 ml főzőtejszín
szerecsendió
½ csokor petrezselyem
A kamrából:

bors
6 ek olívaolaj
1 db húsleveskocka
2 ek vaj
1 fej vöröshagyma
250 ml száraz fehérbor
1. A hússzeleteket lemossuk, majd töröljük szárazra, kissé klopfoljuk ki. Sózzuk és borsozzuk meg, majd pirítsuk 3 evőkanál felforrósított olívaolajon. Végül szedjük ki és rakjuk félre.
2. Oldjuk fel 250 ml forró vízben a leveskockát. Avisszamaradt zsiradékhoz adjunk vajat, továbbá a megmaradt olívaolajat, és pirítsuk rajta a meghámozott, felkockázott hagymát és a megtisztított, felszeletelt gombafejeket.
3. Öntsük fel borral és nagy lángon forraljuk amíg sűrű nem lesz. Ezután adjuk hozzá az alaplét tejszínnel együtt, ismét forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük 3 percig. Ízesítsük kevés sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Végül tegyük rá a hússzeleteket, és főzzük további 2 percig.
4. A petrezselyem lecsipkedett, felaprított leveleivel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat! ... és várunk a boltban!
***


Nincsenek megjegyzések: