Csak hogy legyen időd beszaladni az üzletünkbe is!
60 dkg édesburgonya
4 fej lila hagyma
1 fej fokhagyma
5 dkg magozott fekete olajbogyó
0,5 dl olíva olaj
2 ek méz
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál római kömény
1/2 csokor petrezselyemzöld
1/2 db narancs
só
bors
csilipor
***
ELKÉSZÍTÉS
1.
Hámozzuk meg az édesburgonyát, és vágjuk nagyobb darabokra. A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk cikkekre. Rakjuk a burgonyával, a megtisztított fokhagymagerezdekkel és az olajbogyóval együtt tűzálló edénybe.
2.
Keverjük össze az olajat a mézzel, a gyömbérrel, az összezúzott római köménnyel és a felaprított petrezselyemzölddel. Facsarjuk bele a narancs levét, majd ízesítsük sóval, borssal és csiliporral. Locsoljuk a fűszeres olajat a zöldségekre. Fedjük le a tálat, tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, majd süssük fedő nélkül további 35-40 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése