Mit süssek ma: Fűszeres-diós kenyér



HOZZÁVALÓK
3 ev.kanál dió
4 oregano hajtás
10 dkg sajt
20 dkg liszt + a formához
2 tek. sütőpor
3 db tojás
1,2 dl olaj + a formához egy kicsi
1,5 dl író
0,5 tk só
frissen őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS
  • Az enyhén összetört diót pirítsuk aranyszínűre száraz serpenyőben. Az oregánó leveleit csipkedjük le, a sajtot reszeljük le.
  • Szitáljuk egybe a lisztet a sütőporral. A tojásokat és az olajat keverjük habosra. Forgassuk össze a lisztes keveréket az íróval, az oregánólevelekkel és a pirított dióval. Végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg a tésztamasszát.
  • Simítsuk 26 cm-es, kiolajozott és kilisztezett pástétomformába, majd süssük 175 fokra előmelegített sütőben 55 percig. Vegyük ki a sütőből, és pihentessük 10 percig. Végül borítsuk ki a formából, és szeletelve tálaljuk.

Kb. 10-12 szelet lesz belőle.



***


Nincsenek megjegyzések: