Napi étel: Tejszínes-mandarinos répa-krémleves


HOZZÁVALÓK

55 dkg sárgarépa
0,5 db póréhagyma
1 szál újhagyma (zöldjével)
2 gerezd fokhagyma
3 ek vaj
1 ek olívaolaj
1 db gyömbér (1 centis)
1 db zöldségleveskocka

1 tk bors (őrölt fekete)
1 kk szerecsendió (őrölt)
5 dl víz
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
25 dkg mandarin
ELKÉSZÍTÉS
A hagymákat és a gyömbért darabolom, a répát megpucolom, hosszába, majd kb 2 cm-es darabokra vágom.
Egy fazékban a vajat olajon megolvasztom, és ebben együtt dinsztelem a hagymákat, a répát és a gyömbért. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.
Amíg a répa fő, lereszelem a mandarinok héját, a gyümölcsöket gerezdekre szedem.
Amikor a répa megpuhult, kiszedek néhányat, a többit botmixerrel összekeverem, beleöntöm a bort és a tejszínt.
Az edénybe visszateszem a félretett répákat, a mandarinhéj reszeléket, és kb. 3 db gyümölcs húsát. Felrottyantom a levest.



***


Nincsenek megjegyzések: